Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Världens bästa accessoar: skor

Nu är vintern här på riktigt och det är dags att ställa undan sandaletterna och dra på kängorna istället – man bara för att vintern kräver rejäla pjucks på fötterna behöver de inte vara fula, tvärt om. Men glöm inte att tänka på andra kanske behöver dina gamla skor innan du slänger dem.

Damskor, herrskor,Skor telefonledning sneakers och pumps, det är vad som vanligtvis gömmer sig i våra garderober under vinterhalvåret eftersom den svenska vintern inte tillåter annat än redig kängor eller möjligtvis ett par varma Uggs om det inte regnar – men alla skor behöver inte vara fula för det. Expressen har nämligen sammanställt en lista med vinterns hetaste skor, som alltså både är snygga och varma – med andra ord perfekt för ett nordiskt klimat. Vad sägs till exempel om en snygg stövel i skinn med platå eller kanske ett par bikerboots med snygga metalldetaljer? I listan finns såväl dyra som lite billigare varianter och tur är väl det eftersom mode ska passa allas plånbok. Men glöm inte att tänka på vad du ska göra med dina gamla skor som du inte kan eller vill använda längre – varför inte skänka dem till bättre behövande?

Somliga går med trasiga skor

”Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på?” Så inleds Cornelis Vreeswijks låt från mitten av 1900-talet och visst är den lika aktuell än idag. Just nu, till exempel, håller Skohjälpen en insamling av begagnade skor till förmån för de som behöver dessa bättre än dess originalägare gör, det rapporterar Sveriges Radio om. Kanske har du fjolårets kängor i garderoben som du vet med dig inte kommer användas i år? Då kan det vara lika bra att skänka dem till någon som behöver dem mer, för precis som Cornelis sjunger ”Somliga går med trasiga skor, tills dom har slutat gå” och så ska det ju inte behöva vara. Så innan du lägger dina gamla skor i soporna – kolla om de fortfarande går att använda och lägg dem i en insamling istället!