Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Leendet – din bästa accessoar

Ingenting är så vackert som ett härligt leende! Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, ute på fest eller mitt i vardagen, trendig eller traditionell; har du ett vackert leende så slår det allt! För att ett leende ska vara riktigt underbart så är det självfallet viktigt att det är äkta men också att tänderna är vita och skinande.

Medan det förstnämnda måste komma inifrån så är tänderna något som alla kan uppnå med några enkla steg genom att göra tandblekning hemma, och för att verkligen framhäva det strålande leendet finns det ett flertal tillvägagångssätt. Här kan du läsa om hur leendet kan bli din bästa accessoar och hur det kan påverka både dig själv och din omgivning.

Den största attraktionsfaktorn

Forskning har visat att just leendet upplevs som ett av de mest attraktiva attributen och det beror bland annat på att det signalerar ett flertal andra åtråvärda egenskaper som:

  • Vänlighet
  • Positivitet
  • Självförtroende
  • Hälsa

Det handlar dock hela tiden om ett äkta leendet, och inte andra typer av uttryck som till exempel hånleende eller uppgivna leenden. När en människa ler på riktigt så syns det i ögonen och i hela kroppsspråket och det ger även signaler om att personen som ler verkligen uppskattar det eller den som hen tittar eller tänker på.

Accentuera ditt leende

Eftersom leendet är så attraktivt så kan du göra en hel del saker för att ge det lite extra uppmärksamt. Läppstift kan till exempel förhöja leendets effekt men då gäller det samtidigt att det kompletterar både dina tänder och dina övriga kulörer. Ett säkrare kort är därför ett läppglans som antingen är genomskinligt eller lätt nyanserat och som ger lite bling åt ditt glada ansikte. Faktum är att glänsande läppar är en evolutionistisk signal för attraktion då de är en erogen zon som triggas naturligt av sexuella hormoner.

Även klädseln kan accentuera ditt leende, till exempel genom att bära färger som matchar dina läppar. Något så enkelt som ett korallfärgat skärp eller en röd sjal kan ge läpparna extra betoning och göra att ditt leende verkligen står ut i mängden.