Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Så packar du resväskan smart

Inför en spännande och efterlängtad resa är det ofta mycket planering som ska göras. Allt från flygbiljetter till packning måste tänkas igenom noga för att resan ska bli så lyckad som möjligt. Här följer en del tips på hur själva packandet kan göras på bästa sätt.

Beroende på hur länge resan varar behövs såklart olika stora resväskor. För vissa ändamål lämpar sig en ryggsäck bäst, medan andra resor kräver en riktigt bra kabinväska. Just ryggsäckar passar bra vid tågresor med många byten. Den typen av resa har de senaste åren blivit allt mer populär, som en följd av klimatkrisen.

Välj rätt kabinväska

kabinväskaVid resor som görs med tåg utan flera byten, flygresor, båtresor eller bilresor passar det alltid bra att ta med sig en kabinväska. Kabinväskan är behändig och tack vare sina hjul blir den inte tung att dra omkring på, trots att den rymmer mycket packning. Det finns en stor mängd olika modeller att välja mellan, du kan lätt hitta din kabinväska här, där många modeller finns att jämföra. Några saker är extra bra att titta noga på vid ett val av en ny kabinväska:

  • Väskan bör inte väga för mycket. Ju lättare väska, desto mer kan du packa.
  • Väskan bör ha bra hjul, gärna fyra roterande så att den kan dras åt flera håll.
  • Väskan bör ha flera avskilda fack och gärna möjlighet att lägga smutstvätt i väskans foder.

Packa rätt

packaFör att få rum med kläder, skor, necessärer, smycken och andra prylar som behöver följa med på resan finns det några knep att ta till. Genom att använda flera olika necessärer för smink, hudvård och mediciner kan vikten fördelas jämnare i väskan och den blir lättare att dra och lyfta. Ojämnt packade väskor har en tendens att välta. Genom att lägga de tyngsta sakerna i botten på väskan står den stadigare än om det läggs i toppen.

Reseförpackningar av olika slag är alltid bra att använda. Ju mindre sakerna är som ska packas ner, desto fler saker får plats. Det gäller att tänka igenom sin packning och göra smarta val.

Packa gärna saker i varandra. Ska ett par skor tas med? Rulla ihop linnen, strumpor eller andra mindre plagg och lägg dem i skorna. På så sätt tas allt utrymme tillvara och skorna trycks inte ihop och blir förstörda, som de annars kan bli.

Kläder som inte bör bli skrynkliga mår bäst av att rullas ihop. Det gör också att de tar väldigt liten plats. Rulla ihop allting som ska packas ner och pussla sedan ihop det så att allting ligger stadigt och i en logisk ordning.

Använd olika fack

En hård kabinväska har sällan extrafack på utsidan, men däremot kan de ha flera smarta fack och fickor på insidan. Småsaker som smycken, pennor och laddare kan lätt placeras i mindre fack på insidan för att vara lättåtkomligt och inte försvinna bland alla andra saker. Om väskans foder har dragkedja kan detta extra utrymme med fördel användas för att skilja rena och smutsiga kläder åt, utan att någon extra plastpåse behöver användas.

Med rätt väska och packteknik har resan alla förutsättningar för att bli riktigt lyckad!