Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Om permanent hårborttagning

Hårborttagning är ett ämne för de lärda. Det är en hel vetenskap i sig med förgreningar inom mode, skönhet, hälsa, kemi och fysik. Dessutom är det en tidskrävande process för många. Och sen, när rutinen är klar – hur källsorterar man rakhyvlar? En laserbehandling är idag det mest permanenta och säkra sättet att avlägsna ovälkomna hårstrån på. Metoden har utvecklats enormt på senare år och är nästan helt smärtfritt.

Idag överväger både män och kvinnor att besöka kliniker som erbjuder hårborttagning med laser. I en tidsålder där det personliga varumärket accentueras allt mer, i kombination tidsbrist, är det inte så konstigt. Idag har vi mindre tid att ägna åt den vardagliga rutinen med rakning, skrubbning och insmörjning, och då kommer laserbehandlingen som en frälsning för många. Det är enkelt och nästan helt smärtfritt. Den kan både avlägsna generande hårväxt på små delar av kroppen, eller större områden som ben och rygg.

Både det subtila och extrema

För många innebär hårborttagning att man tar bort hår mellan ögonbrynen, ovälkommen mustasch eller på händerna. Men många lider också av en grov hårväxt över rygg, armar och andra delar som man mår direkt dåligt av. Dessa kan ibland vara genetiska eller bero på någon sjukdom, exempelvis PCOS. Därför varierar anledningarna till hårborttagning mycket och är helt individuellt.

Någon som känner till den sociala skammen som kan uppstå av för mycket hårväxt är Benjamin Ingrosso, som berättar för expressen.se om hur hans mamma brukade raka hans armar när han var liten. Tipset från oss är att skrota rakhyveln och istället gå till en klinik som erbjuder laserbehandling. Och du – rakhyveln räknas som brännbart och kan slängas i hushållssoporna.

Andra sätt att avlägsna hår på, om än dock inte permanent, är:

  • Vaxning
  • Hårbottagningskräm
  • Epilator

Tyvärr är alla metoderna tidskrävande på olika sätt. De kan också ha tråkiga biverkningar som röda prickar, torr hud eller i sämsta fall allergiska reaktioner. På så sätt vinner rakning många fördelar, även om håret snabbt tenderar bli synligt redan dag två för många, något som gör att det krävs mycket planering. Många upplever att de istället går runt med en evig stubb, kanske inte så charmigt ellerkul för många.