Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Så tar du hand om ditt hår

Att ha bra produkter som passar ditt hår är en grundförutsättning för att ditt hår ska må bra. Det är extra viktigt med stylingprodukter som skyddar håret mot yttre påfrestningar. Tänk också på att vara varsam med håret när det är blött för att inte slita för mycket på det.

Vill du ha ett hår som mår bra? Då är det viktigt att du tar hand om det ordentligt. Det finns många bra tips för att få ett välmående hår. Det första du ska göra är att skaffa dig bra hudvårdsrutiner och bra hårprodukter som passar just din hårtyp. Det är extra betydelsefullt att ha bra hårprodukter för hårstyling eftersom styling kan slita mycket på håret. Det finns stylingprodukter som du använder direkt i handdukstorkat hår och som skyddar håret när du använder hårtork. Det finns också produkter som appliceras när håret torkat.

Hitta produkter som passar ditt hår

Ombre,Blond,Wavy,Hairstyle.,Beauty,Fashion,Blonde,Woman,Portrait.,BeautifulBörja med att hitta schampo och balsam som passar ditt hår. Allas hår är olika men du kan försöka komma fram till om ditt hår är rakt, vågigt, lockigt eller krulligt. Du kan också fundera över om du har ett normalt, torrt, fett, tunt, tjockt eller kombinerat hår. Olika hårtyper behöver olika vård för att må bra. När du har kommit fram hur ditt hår är testar du produkter inom den kategorin. Du kanske får testa lite olika innan du hittar rätt. Har du färgat hår är det bra om du använder produkter som är gjorda för färgat hår. Ett kemiskt behandlat hår är nämligen mer sårbart och elasticiteten är påverkad. Produkter som är anpassade efter färgat hår är mildare än vanliga schampon för att inte allt för mycket pigment ska tvättas bort i varje tvätt. Inpackningar och balsam för färgat hår är ofta mer fuktgivande för att ge det skörare håret en boost.

Tips för att hålla håret friskt

Tänk på att alltid använda värmeskydd när du använder plattång, locktång eller hårtork. Försök att undvika att borsta håret när det är blött och frottera det inte heller när du ska torka det. Klipp håret regelbundet för att få bort kluvna toppar. Gör en hårinpackning för att ge håret en ordentligt återfuktning med jämna mellanrum. Försök också att hitta en borste som inte sliter allt för mycket på håret. Det finns borstar för olika hårtyper.