Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Så väljer du rätt vigselring

Vigselringen är en accessoar som du bär varje dag. Därför är det viktigt att välja vigselringar med omsorg. Ringen ska inte bara passa med varje tänkbar outfit, den ska också vara utformad så att den passar med din livsstil. Här följer några tips på vad du ska tänka på vid valet.

vigeselringDet allra viktigaste är att välja en så tidlös design som möjligt eftersom du ju ska bära ringen i flera årtionden framöver. Det finns många snygga vigselringar i tidlösa utformningar. Eftersom du ska använda ringen i så pass många år är det också viktigt att välja en ring av hög kvalitet. Guld, platina, palladium och titan är alla populära och hållbara material som också passar till de allra flesta tillfällen. Silver håller däremot inte lika länge.

Anpassa ringen efter din livsstil

Vigselringar har av tradition varit släta, men de kan också utsmyckas med stenar och hög fattning. Det är dock inte alltid så praktiskt, särskilt inte om du arbetar mycket med händerna. Då är en slät ring ett bättre val.

Gör ringen unik

En tidlös och praktisk ring behöver absolut inte vara tråkig. Det finns massor av sätt att anpassa ringen efter er som par. Fågelskådare kan välja att låta tillverka en vigselring av fågelringar eller också kan ni designa era egna ringar med hjälp av en kunnig guldsmed.

Dyrare behöver inte vara bättre

Värt att tänka på är att en dyr ring inte behöver betyda bättre hållbarhet. Inte minst eftersom studier visar att extremt dyra ringar ofta innebär en ökad risk för skilsmässa.

”Enligt forskarna kan sambandet mellan dyra bröllopskostnader och skilsmässor ha med ekonomisk stress att göra”, skriver Expressen.

Sätt därför en budget och fokusera på att få bra kvalitet till ett bra pris.