Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Handgjorda klockor

Klockan är en utav både männen och kvinnornas favoritaccessoarer. Och vill man ha en handgjord klocka kan man välja mellan en dyrare variant och en budgetvariant.

180008-painted-watch

I DI kan man läsa att ett svenskt klockmärke nu släpper en ny modell som till skillnad från tidigare modeller kommer att konstrueras i Stockholm. Tidigare har deras klockmodeller tillverkats i Schweiz men den nya modellen, som endast kommer att finnas i 50 exemplar, är byggd för hand av en lokal urmakare i Stockholm. Den nya klockan kommer att ha en svart urtavla med svarta läderremmar och den om vill ha en sådan här klocka kring handleden måste vara beredd på att betala runt 7 700 kronor för den.

Sätt ihop egen klocka

Har man inte plånboken för att lägga ut en så stor summa på en handtillverkad klocka, kan man faktiskt sätta ihop sin egen klocka för ett billigare pris. På så vis får man faktiskt en skräddarsydd klocka som passar en själv för ett pris som är överkomligt. Men hur gör man då det? Jo, det finns nämligen en möjlighet att köpa klockarmbandet och själva uret separat. Man kan alltså välja vilket ur man vill ha och sedan även välja ett band som man tycker passar till. Är du ute efter ett riktigt snyggt klockarmband? Besök Natobutiken eller liknande hemsida för ett stort urval.

Ta hand om klockan

Något man dock bör ha i åtanke, oavsett om man köper en svindyr eller en lite mer prisvärd klocka, är att den måste tas om hand på ett bra sätt. I Café kan man läsa att den som har en dyr klocka kan lämna in den på service istället för att köpa en ny om den börjar ticka lite sämre. Något annat som man kan läsa där är att det kan vara smart att köpa flera klockor så att man kan använda dem mer sällan, vilket minskar slitaget väldigt mycket.