Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Hårtrender hösten 2017

Hösten 2017 – vad för hårtrender har och är som allra hetast? Till skillnad från starkt färgad ombre vill vi gärna ha det naturligt men också kort eller bakåtslickat.

 

Förra årets hårtrender gick mycket i det naturliga, både i textur och färg. Svallet, färgen, klippningen, lockarna – allt skulle se så naturligt ut som möjligt. Även 80-talslockarna gjorde återinträde och det röda håret som längde varit försvunnet från trendhimlen. Hur ser hårtrenderna för hösten 2017 ut?

 

Färger som går snabbt att sätta i och tvätta ur

 

I BAAM går det att läsa om några av höstens stora hårtrender. Det handlar bland annat om att våga vara lekfull och testa olika färger i håret. Inte minst med produkter som snabbt tvättas ur utan att lämna permanent färg. Rosa eller ljusblått hår till exempel.

 

Bakåtslickat, scrunchies och lågt hängande tofsar

 

Andra hårtrender är bakåtslickat hår, en hårtrend som räddar i princip alla dåliga hårdagar. Våtkamma håret bakåt och fixera med spray – passar utmärkt till både fest och vardag. De stora hårtofsarna, så kallade scrunchies, gjorde come back från att senast ha synts 1994. Detta tillsammans med en tight hästsvans eller en lös lågt hängande variant är mycket poppis och syns hos flera modehus under hösten 2017.

 

Kort page, pottfrilla och hijab

 

Den korta 90-talsinspirerade pagen med håret i öronlängd har synts hos både Prada och Balenciaga, gärna med snabba glasögon som även det för tankarna till slutskedet av det härliga 90-talet. Hijaben och pottfrillan är även de en självklar del av flera modehuskollektioner. En Hijab ska gärna matcha resten av din outfit monokromt, så alltså att allt du har på dig går i samma färg – som helsvart eller allt i jordiga toner.

 

Sedan är alltid naturlig volym något som är snyggt, oavsett mode. Med ofixade lockar som givetvis är stylad för att få ett perfekt resultat, är du i stort sett alltid rätt ute.

 

I en annan artikel, i Damernas Värld, går det att läsa om hur sommarens hår gärna får fortsätta in på höst- och vinterkanten. Sommarblekt hår med naturliga vågor och glans är perfekt som bas. De senaste säsongernas ombre-hår dämpas vidare ner och nu är det endast så att topparna ska vara lite ljusare än hårets botten. Huvudledord är sådana som friskt och glansigt.