Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Bekväma skor före snygga

Att köpa ett par snygga skor att svassa runt i är något som de flesta tycker om. Men för att fötterna inte ska bli skadade och trötta är det egentligen bättre att gå mer på bekvämlighet än utseende. Den främsta anledningen till problem med fötterna är dåliga skor.

8450164-herrskor

När vi väljer skor går vi oftare efter utseende och vad som är på modet just ni än vad som faktiskt är bra för våra fötter. Vintern är i princip den enda årstiden då vi faktiskt går lite mer på vad som är praktiskt och väljer varma vinterskor framför de allra snyggaste skorna. Men om vi hela tiden skulle gå efter vad våra fötter behövde för att må bra, skulle vi slippa problem med fötterna. Majoriteten av alla de fotåkommor som vi drabbas av beror nämligen på dåliga skor.

Platta skor och träskor

I Aftonbladet kan man läsa att man bör lägga modeskorna på hyllan eftersom de oftast är en riktig fotfälla. Många tonåringar har exempelvis fått problem med värk i hälarna eftersom de går med Converse-skor och andra skor med en tunn och platt sula. Alla som insisterar på att bära sådana skor bör enligt skoexperter lägga i en anatomisk sula, för då fungerar skon mycket bättre. En ännu värre skomodell som blivit populär på senaste är träskorna och de högklackade träskorna. Enligt fotexperter borde ingen bära träskor eftersom risken är väldigt stor att man vrickar foten i dem.

Dåligt med plastskor

Om man vill köpa ett par skor som verkligen är bra för fötterna och gör fötterna glada, måste de ha en uppbyggd sula. En bra sko ska heller inte gå att vrida som en trasa och man ska absolut inte kunna böja den på mitten. Alla skor som är tillverkade i plast är faktiskt rena mardrömmen för fötterna. I en sådan sko är det dessutom lättare att få fotsvamp och andra liknande åkommor eftersom man svettas lättare i den.