Kontakta oss webmaster@onyxsweden.se

Skonsamma skönhetsbehandlingar

Idag väljer allt fler människor att genomgå skönhetsbehandlingar av olika slag. Skonsamma skönhetsbehandlingar innebär ofta mindre korrigeringar som har få risker och bieffekter. Det kan vara fillers, permanent hårborttagning och face contouring. Idag har tekniken utvecklats så pass bra att det finns i princip riskfria skönhetsbehandlingar, även om KO vill se betydligt mer begriplig information hos många kliniker.

Allt fler börjar korrigera olika delar av kroppen med så kallade skonsamma skönhetsbehandlingar. Med skonsamma skönhetsbehandlingar menar man skönhetsingrepp som har låga risker och inte innebär allt för stora manuella ingrepp. Mycket går att åtgärda med laser eller fin teknik: idag kan man till exempel göra en hårtransplantation genom en mycket fin kirurgisk hårsäcks-teknik, som är långt från de vanliga lite större ingreppen. Det är i regel bättre att titta på klinikens meriter och erfarenhet, snarare än stirra sig blind på priset.

Skönhetsbehandlingen ska synas – och inte

Även om det är populärt även med extremare behandlingar som bröstförstoring och annat, så är det vanligaste ingreppet snarare något mer subtilt. Kanske har till och med någon i din närhet korrigerat något, men så pass subtilt att du kanske inte sett det? Många vill att man ska se att de har fyllt läpparna, eftersom det också är lite av en statusmarkör. Även om det är billigare och vanligare idag än för 20 år sedan så är det fortfarande en markering att man har tid och råd att ta hand om sig själv på det sättet.

I SVT går det att läsa ett intressant reportage som handlar om att det händer att folk tar med sig en selfie till skönhetsklinikerna. Man har en bild av hur det ”bättre” jaget ser ut genom ett instagramfilter. Vi ser oss själva i allt vackrare dager genom sociala medier, som vi umgås så mycket i, att det ibland är svårt att acceptera att verkligheten erbjuder en lite sämre, gråare variant av ens persona på internet. Vill man genomgå en skönhetsbehandling är det en god idé att konsultera med kliniken först. Då får du en klarare bild av hur resultatet kommer bli och kan utgå från det när du bestämmer dig för att göra det eller inte.

Går mot säkrare skönhetsbehandlingar

Även om det finns många seriösa kliniker idag med i princip riskfria behandlingar förekommer det fortfarande allt för många oseriösa aktörer. Allt eftersom fler anmäler dessa går vi också mot ett strängare regelverk för klinikerna. Uppemot 285 000 svenskar har under de senaste tre åren genomfört olika skönhetsbehandlingar, så det är en lukrativ marknad och metoderna blir allt mer populära.

Nu vill KO skärpa reglerna för förtydligande av vad det är man genomför vid en skönhetsoperation. Mer lättillgänglig och begriplig information som gör det enklare för konsumenten att ta väl övervägda beslut. Eftersom allt fler efterfrågar seriösa kliniker är det bra att känna till att man kan kolla på hur lång erfarenhet kliniken har i branschen, samt välja de stora välkända aktörerna. Gå hellre på deras meriter än stirra dig blind på priset. Vissa skönhetsingrepp kräver dyrare priser, eftersom de har en teknik som inte alla behärskar.